FOTO: Na Ravnah zasegli orožje in konopljo. Osumljencu odrejen pripor

Ravenski policisti so v torek, 8. januarja 2019, opravili hišno preiskavo pri 28-letnemu občanu z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem.


Pri hišni preiskavi so našli in zasegli več kosov orožja in streliva. In sicer dve avtomatski pištoli SHE 76 z nabojnikoma in lasersko napravo, dve puški Mauser, avtomatsko puško, dva nabojnika za avtomatsko puško, 44 ostrih  nabojev  različnih kalibrov, zračno puško Hatsu, ohišje raketometa Armbrust in ohišje  ročnega raketometa M80 Zolja. Za orožje osumljeni ni imel dovoljenj.

Pri  hišni preiskavi so v kletnih prostorih stanovanjske hiše odkrili dva prirejena in za gojenje konoplje opremljena prostora ter več kot 80 sadik, visokih do 80 centimetrov.

V podstrešnem delu hiše pa je imel osumljeni poseben prostor namenjen sušenju konoplje, kjer so policisti našli in zasegli dobrih 900 gramov posušenih delov konoplje ter okoli 800 gramov posušene in za prodajo že zapakirane konoplje.


28-letnik je bil danes s kazensko ovadbo zaradi suma storitve Nedovoljena proizvodnja in promet  orožja ali eksploziva po I. odstavku 307. člena Kazenskega zakonika in Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi  sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I.-II. odstavku 186. člena  Kazenskega zakonika, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki mu je odredil pripor.

 

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije