Search
Close this search box.

FOTO: Na Prevaljah pijan voznik povzročil prometno nesrečo in pobegnil. Izsledili so ga avstrijski policisti

V soboto, 16. 3. 2019, se je v dopoldanskem času v krožišču pri Šparu na Prevaljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Vinjen povzročitelj nesreče je s kraja dogodka pobegnil, vendar so ga kmalu izsledili.

Po neuradnih informacijah je povzročitelj nesreče vozil avtomobil znamke BMW z dvema različnima registrskima tablicama. Po nesreči pa je s prehitevanjem in hitro vožnjo pobegnil v smeri Avstrije.

Glede omenjene nesreče smo za podrobnosti prosili Policijsko upravo Celje, od koder so nam odgovorili, da so avstrijski organi na podlagi hitrega odziva policistov, uporabnih informacij občanov in dobrega sodelovanja slovenske in avstrijske policije, kmalu po nesreči, ustavili 21-letnega povzročitelja prometne nesreče, ki je vozil pod vplivom alkohola in pobegnil s kraja nesreče.

Iz PU Celje so še sporočili, da je voznik sicer državljan Republike Slovenije, vendar je za bivanje prijavljen v Republiki Avstriji. 21-letni voznik bo kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zaradi vožnje neregistriranega vozila in brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa mu je bil izdan še plačilni nalog.

Drugi udeleženec v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Dogodki