Search
Close this search box.

FOTO: Koroški gasilci danes posredovali na različnih lokacijah

Koroški gasilci so danes na intervencijah zaradi neurja že od 3. ure zjutraj. V tem času so posredovali na različnih lokacijah.

Na žalost se je zopet ponovila zgodba izpred dobrega leta dni, saj je Koroško spet prizadelo močnejše neurje, tokrat v še večjem obsegu.

Gasilci PGD Slovenj Gradec so zaradi današnjega nočnega neurja imeli že od 3. ure zjutraj polne roke dela.

Posredovali so kar na 33tih lokacijah, z avto lestvijo so pomagali prekriti 13 streh stanovanjskih objektov, na 12 lokacijah so pomagali pri odstranjevanju podrtih dreves. Pomagali so tudi na eni prometni nesreči, požaru in poplavi.

Koroški gasilski zavod je skupaj z PGD Ravne na Koroškem je poleg reševanja težav, katere je povzročil veter, pomagal pri gašenju požara in pri tehnično odpiranjem vrat.

Ob 8.55 se je na Poljani, občina Prevalje, podrlo drevo na električni drog, kateri je zagorel. Gasilci PGD Prevalje in KGZ Ravne na Koroškem so požar pogasili in odstranili drevo.

Ob 10.50 so na Trgu 4. aprila, občina Mežica, gasilci KGZ Ravne na Koroškem s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter omogočili vstop negovalki in reševalcem do onemogle osebe. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

PGD Prevalje so od zgodnjih jutranjih ur odstranjevali posledice obsežnega vetroloma, ki je zajel občino Prevalje. Podrta drevesa, neprevozne ceste, odkrite strehe, požar na elektro vodu…..

Gasilci PGD Muta od jutra še vedno posredujejo na več lokacijah zaradi neurja. Ekipe so še vedno na terenu.

Gasilce PGD Podgorje so pozivniki zbudili ob 5:40. Posredovali so na več lokacijah, kjer so bile zaradi podrtih dreves ogrožene hiše in neprevozne ceste. S pomočjo avtolestve iz PGD Slovenj Gradec so pokrivali odkrite strehe…Intervencije so zaključili okrog 17.ure, želijo pa si, da naslednje ure minejo čimbolj mirno.

Gasilci PGD Dovže so posredovali pri podrtem drevesu. Drevo je zaradi posledic viharja ogrožalo stanovanjsko hišo. Drevo so posekali in odstranili nevarnost.

Gasilci PGD Črna na Koroškem so posredovali na več lokacijah na območju celotne občine, saj je v jutranjih urah občino zajelo močno neurje, ki je po večini podiralo “samo” drevesa, brez odkritih streh. Več v slikah.

Gasilci PGD Vuzenica, PGD Mislinja, PGD Dravograd so na terenu že od jutranjih ur.

Hvala vsem gasilcem za njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati.

Več pa naj povedo slike.

Fotogalerija

Dogodki

Več iz istega kraja

Koroški gasilci so danes na intervencijah zaradi neurja že od 3. ure zjutraj. V tem času so posredovali na različnih lokacijah.