FOTO in VIDEO: Pomagajmo Žanu iz Galicije, ki je zaradi požara ostal brez doma

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je včeraj ob 4.48 v kraju Galicija, občina Žalec, zagorelo pri nadstrešku stanovanjske hiše. Ogenj se je razširil na notranje prostore in ostrešje ter uničil celotno hišo. Čeprav do požara ni prišlo na Koroškem, smo se v uredništvu odločili, da novico vseeno objavimo, morda pa se ravno med Korošci najde kdo, ki bo lahko ponudil pomoč Žanu.

Stanovanjska hiša ni več primerna za bivanje, saj je ogenj uničil 30 kvadratnih metrov nadstreška, 2 kvadratna metra ostrešja in 20 kvadratnih metrov kuhinje ter opremo.

Še posnetek požarišča.Spoštovani!Včeraj 5.1.2019 smo na naši FB strani objavili žalostno novico o tragediji, ki se je zgodila našemu mlademu krajanu Žanu Kotniku.Ostal je brez obeh staršev, sedaj mu je zgorel še dom, ki ni več primeren za bivanje.Po prvih nestrokovnih ocenah je hiša potrebna temeljite obnove, ali celo novogradnja.Jutri 7.1.2019 si bo pogorišče ogledala zavarovalnica, takoj za tem bodo stekle aktivnosti.Sestanemo se predstavniki KS, RKS OZ Žalec, Občine Žalec, gasilci, sokrajani ter ustanovimo gradbeni odbor, razdelimo naloge in zadolžitve.Najprej se bo pogorišče očistilo, strokovno ogledalo in sprejelo odločitev glede obnove.Največ se bodo rabila finančna sredstva, ki se bodo stekala na žiro račun RKS-OZ Žalec, za vse ostalo; gradbeni material, pohištvo ipd. vas bomo sproti obveščali.Finančna sredstva zbira RKS-OZ ŽalecHmeljarska ulica 33310 ŽalecTRR: SI56 1010 0005 5598 261sklic: SI00 2019-24214-2namen: Žan Kotnikkoda: CHARObvezno navedite sklic.Donatorje bomo javno objavljali-izpiske iz banke.HVALA VSEM!Predsednik Krajevne skupnosti GalicijaPeter Vipavc

Objavil/a Krajevna Skupnost Galicija dne Sobota, 05. januar 2019

Z ognjenimi zublji so se borili gasilci PGD Velika Pirešica, Ponikva pri Žalcu, Zavrh pri Galiciji, Žalec, Gotovlje, Ložnica in Dobriša vas-Petrovče, ki so požar omejili in pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore.

Na Facebook strani Krajevne skupnosti Galicija so po požaru zapisali: »Danes v jutranjih urah je zgorela hiša mladega Žana Kotnika iz Galicije. Ostal je brez obeh staršev in sedaj še brez doma. Zopet bomo združili moči in pomagali mlademu krajanu. Spremljajte nas na FB, med drugim bo tudi tu objavljeno vse o tem, kako lahko pomagate.«

Več o tem, kako pomagati po požaru, ki je uničil hišo skoraj v celoti, pa bo objavljeno TUKAJ

 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja