FOTO in VIDEO: Na Legnu voznik z osebnim vozilom trčil v pešca

48219057_2213483668686084_9101441420014649344_n

O tem, da so včeraj otežene vremenske razmere botrovale številnim prometnim nesrečam, smo že poročali. Zdaj pa so znane tudi informacije o sinočnji nesreči na Legnu, v kateri je bil poškodovan pešec.

FOTO: Ob trčenju v Trobljah poškodovani dve osebi

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je včeraj, ob 19.55 na cesti Slovenj Gradec – Legen v naselju Legen, občina Slovenj Gradec, voznik z osebnim vozilom trčil v pešca.

Posredovala je ekipa Nujne medicinske pomoči Slovenj Gradec, ki je poškodovanega pešca z reševalnim vozilom prepeljala na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Iz Pu Celje so sporočili: “V pešca je na prehodu za pešce trčila  26-letna  voznica  osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Slovenj  Gradca proti Kopam. Voznica  in njen mladoletni sopotnik sta pešcu na  kraju nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so hudo poškodovanega 81-letnika odpeljali v  bolnišnico. Voznica in sopotnik, se v trčenju nista poškodovala.”

Vozniki predvsem v naseljih pazite na pešce. Pešci, bodite vidni, bodite previdni!

Pešci, bodite vidni, bodite previdni!

Pešci, bodite vidni, bodite previdni! 💙V jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa so spolzke, poskrbite za svojo vidnost, kadar ste kot pešec udeleženi v prometu. 💟 Vozniki pa previdno – zmanjšajte in prilagodite hitrost vožnje v naseljih ter pešcem odstopite prednost na prehodih. 💪

Objavil/a Agencija za varnost prometa dne Četrtek, 04. oktober 2018

“V jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa so spolzke, poskrbite za svojo vidnost, kadar ste kot pešec udeleženi v prometu. Vozniki pa previdno – zmanjšajte in prilagodite hitrost vožnje v naseljih ter pešcem odstopite prednost na prehodih.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.