Dve novi smrtni žrtvi na slovenskih cestah

V prometni nesreči pri Divači je umrl voznik motornega kolesa. Po prometni nesreči na primorski avtocesti pa je umrl 80-letni voznik osebnega avtomobila

Na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem v smeri Kopra se je danes okoli 14. ure zgodila prometna nesreča, v katero sta bila udeležena dva osebna avtomobila.

80-letni voznik osebnega vozila, ki je trčil v zadnji del vozila pred seboj, je za posledicami nesreče v bolnišnici umrl, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Kot so ugotovili policisti, je 80-letni voznik vozil po prehitevalnem pasu, ko se je voznik pred njim zaradi gneče ustavil v koloni. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je 80-letnik trčil v zadnji del vozila. V nesreči sta se on in njegova sopotnica v vozilu poškodovala in sta bila s kraja nesreče odpeljana z reševalnim vozilom. Voznik je čez nekaj ur v bolnišnici za posledicami prometne nesreče umrl, pri potnici pa so ugotovili lažje poškodbe.

O ugotovitvah policije bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še sporočili iz PU Ljubljana.

V prometni nesreči pri Divači umrl voznik motornega kolesa

Na regionalni cesti med Divačo in naseljem Lokev se je danes okoli 8. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa. V nesreči sta po prvih podatkih udeležena voznika tovornega vozila in motornega kolesa, zaradi prometne nesreče pa je cesta Divača-Lokev do nadaljnjega zaprta, so sporočili s Policijske uprave Koper.