Search
Close this search box.

Dresden pretresla drama z zajetjem talcev v trgovini

Mesto Dresden na vzhodu Nemčije je danes pretresla drama s talci, ko je 40-letni moški v nakupovalnem centru Altmarkt-Galerie za talca vzel enega od zaposlenih in otroka. Pred tem je policija v stanovanjski hiši v mestu našla mrtvo žensko, mati domnevnega storilca. V uspešni akciji policije sta talca ostala nepoškodovana, storilca pa so prijeli.

Dresdenska policija je davi okoli 7.20 v stanovanjski hiši v mestni četrti Prohlis našla truplo ženske. Za njeno smrt je osumila njenega 40-letnega sina, ki se je medtem zabarikadiral v nakupovalno središče Altmarkt-Galerie, kjer je za talca vzel enega od zaposlenih in otroka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policisti so nakupovalni center in sosednja območja evakuirali in prebivalce mesta pozvali, naj se izogibajo središču mesta. Območje okoli centra so ogradili, prav tako pa so zaprli znameniti dresdenski trg Striezelmarkt.

Kasneje so sporočili, da se je situacija s talci končala in da sta talca nepoškodovana. V uspešni akciji je bil po prvih podatkih ranjen le storilec, ki so ga pridržali.

Po navedbah policistov se je moški ob prijetju zdel zelo zmeden. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da domnevajo, da osumljenec trpi za duševno boleznijo.

Dogodki