Dobrna: Reševalci so v bolnišnico odpeljali več kot 10 oseb. Nihče izmed zastrupljenih ni bil življenjsko ogrožen

Celjska policija je bila v nedeljo nekaj pred 18. uro obveščena, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko bolnišnico odpeljali 11 stanovalcev. Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin.

Pojasnila je, da so se stanovalci čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Vzrok prisotnosti monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci z meritvami namreč v stavbi niso potrdili prisotnosti ogljikovega monoksida.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, zato policija nadaljuje zbiranje obvestil, nato pa bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, je še dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so za STA danes povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. “Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes,” so še dejali v bolnišnici.

Medtem pa je uprava za zaščito in reševanje poročala, da so gasilci iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oz. imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida.

Po navedbah uprave je nujno medicinsko pomoč občanom najprej nudila urgentna ekipa iz Celja, nato pa so jih reševalci iz Celja, Slovenske Bistrice in Velenja prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje in Slovenj Gradec ter v Urgentni center Maribor.