Danes na slovenskih cestah umrla 46-letnik in 36-letnik

FOTO: Aljaž Uršej

Danes so slovenske ceste terjale dve smrtni žrtvi. Prva nesreča se je zgodila pri pri Novem mestu, kjer je umrl 46-letni voznik tovornega vozila. Druga nesreča pa se je zgodila kraju Lokve, kjer je umrl 36-letni voznik osebnega avtomobila. V trčenju sta poškodovana tudi voznik drugega vozila in otrok v njegovem vozilu.

Ob 11.35 uri sta na cesti Soteska – Dvor pri naselju Drenje, trčili manjše tovorno in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila in jo z reševalci oživljali, vendar je na kraju umrla.

Drugo poškodovano osebo so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli na kraju in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci so še zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom. Za čiščenje cestišča je poskrbel delavec cestnega podjetja.

Cesta je bila zaradi nesreče zaprta za ves promet do 15.00.

Ob 13.37 uri pa sta na cesti med Črnomljem in Ručetno vasjo pri kraju Lokve trčili osebno in terensko vozilo. V nesreči je ena oseba umrla na kraju nesreče, poškodovanega voznika in poškodovanega otroka pa so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem ter razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom. Dežurni delavec cestnega podjetja je cestišče počistil.

Cesta je bila zaradi nesreče zaprta za ves promet do 16.30.

VIR: SPIN in PU Novo mesto

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.