Črnjanski gasilci uspeli preprečiti najhujše

Včeraj zvečer so se črnjanski gasilci borili z ognjenimi zublji. Zagorelo je v kuhinji večstanovanjske stavbe. Gasilcem pa je s hitrim posredovanjem uspelo požar pogasiti, še preden bi se razširil drugam.
131218306_3568652343213495_1964593406570817679_n (1)

Včeraj zvečer, malo po 18. uri, je zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta v Mušeniku. Požar, ki je zajel kuhinjo in hodnik v velikosti 40 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Črna na Koroškem. Objekt so prezračili in pregledali s termovizijsko kamero. Zaradi posledic požara je eni osebi lokalna skupnost zagotovila začasno nastanitev.

VIDEO: Požar v Mušeniku. Avtor posnetka PGD Črna na Koroškem

PGD Črna na Koroškem so izvozili 3 minutah po pozivu, ob prihodu na kraj požara pa so naleteli na polno razvit požar kuhinje z več metrskimi plameni skozi okna kuhinje in hodnika, so po požaru zapisali črnjanski gasilci.

VIDEO: Požar v Mušeniku. Avtor posnetka PGD Črna na Koroškem

“Z notranjimi napadi smo požar uspeli omejiti in zajeziti v takšni meri, da smo celo uspeli v celoti obvarovati ostrešje velikega objekta z lesenimi »sendvič« stenami in stropi. Stanovanje je sicer, žal, bolj ali manj, v celoti uničeno. Sodelovanje notranjih in zunanjih ekip se je izkazalo za odlično,” so navedli v sporočilu za javnost gasilci PGD Črna.

Razmere v notranjosti objekta so bile ob gašenju na meji človeškega: gost črn dim do tal, vidljivost nična, temperature, katerimi smo bili izpostavljeni, pa komaj še znosne,” so orisali situacijo gasilci iz Črne.

“Hvala KGZ Ravne za pomoč pri posoji rezervnih tlačnih posod za izolirne dihalne aparate. Več povedo slike in video posnetki,” so sklenili zapis.

Vir: SPIN, PGD Črna na Koroškem

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije