Bežal pred policisti in se poškodoval

Novomeški policisti so ponoči obravnavali 36-letnika, ki je z avtomobilom višjega cenovnega razreda divjal po Novem mestu. Ko so ga želeli ustaviti, njihovih ukazov ni upošteval, vožnjo pa je še pospešil. Nazadnje je ustavil in skušal pobegniti peš, a je padel in se poškodoval ter pristal v bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so 36-letnika zaznali med nadzorom prometa v Novem mestu, o njegovem divjanju skozi mesto so jih obvestili tudi občani. Policista sta zapeljala za njim in ga skušala ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a njunih znakov ni upošteval in je vožnjo še pospešil.

S ceste je zapeljal na makadamsko pot in vožnjo nadaljeval po travniku. Ko je pripeljal do zapornice pri šoli, je ponovno sunkovito speljal, trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo do Ulice Slavka Gruma, kjer je na parkirnem prostoru avtomobil ustavil in poskušal pobegniti peš. Med begom je padel in se poškodoval. Policista sta ga zadržala in poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ker je 36-letnik kazal očitne znake alkoholiziranosti, so zoper njega odredili strokovni pregled, izdali mu bodo tudi plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.