Akrobat umrl po hudi poškodbi v trampolinskem parku v Ljubljani

Akrobat, ki se je v soboto med treningom huje poškodoval v trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani, je zaradi hudih poškodb danes umrl v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je v nedeljo za STA potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen “polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge”.

Pojasnil je še, da je do nesreče prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in akrobatskim treningom. Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi.

Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem, je povedal Razoršek.

Kot je zapisal v današnjem sporočilu za javnost, jih je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti. Njegovi družini je izrekel sožalje.

Ob tem je pojasnil, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po doslej zbranih informacijah pa “ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju”.

Še enkrat je poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oz. pristankov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov, je dodal Razoršek.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije