57-letnica v Fiesi po padcu v morje umrla. Pri reševanju 23-letnika poškodovano policijsko plovilo

Na plaži v Fiesi je v ponedeljek popoldne 57-letna državljanka Nemčije izgubila ravnotežje in padla v vodo. Takoj so pričeli z oživljanjem, a je zdravnik na kraju potrdil smrt, so sporočili s Policijske uprave Koper. Kot so pojasnili, sumljivih okoliščin ob njeni smrti ni.
candle-1285146_960_720

V ponedeljek popoldne je 23-letnik pred piranskim ribiškim pristaniščem z gumenjaka padel v vodo. Pri tem se ni poškodoval, čoln pa se je vrtel brez nadzora. 23-letnika je iz morja rešil ribič, gumenjak pa so ustavili policisti Postaje pomorske policije. Pri tem je bilo plovilo P-16 poškodovano in je trenutno neplovno, so sporočili s PU Koper.

Po prvih podatkih je voznik gumenjaka spregledal val, zato je padel s čolna. Na kraj so bili takoj napoteni policisti s ploviloma P-08 in P-16, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper.

Patrulja s plovilom P-16 je priplula do gumenjaka in se z desnim bokom poskušala nasloniti na njegov bok, da bi gumenjak ustavila oz. da bi se nanj lahko vkrcal član posadke, ki bi prevzel nadzor nad plovilom in ga zaustavil.

Policisti Postaje pomorske policije so nato gumenjak ustavili s plovilom P-16. Eden od policistov je pri tem skočil na plovilo in ga fizično ugasnil. Plovilo P-16 je bilo pri tem poškodovano in je trenutno neplovno.

23-letnik iz Ajdovščine se pri padcu v morje ni poškodoval, iz morja ga je nato rešil ribič. 23-letnik ima dovoljenje za plovbo, znaki kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni, so še sporočili s PU Koper.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.