46-letnik 33-letnika med pretepom potisnil v Dravo, kjer je utonil

Policisti so v primeru smrti 33-letnega moškega iz območja Dravograda odzveli prostost 46-letnemu moškemu prav tako iz območja Dravograda.

V  nedeljo,  19.  julija  2015,  so policisti bili obveščeni, da od petka 17. julija 2015, pogrešajo  33-letnega Martina Rogino doma z območja Dravograda. 33-letnik se je v petek, s čolnom po reki Dravi, odpeljal do prijatelja.
V  nedeljo,  takoj  po  prijavi o pogrešanju,  je stekla  iskalna akcija  v kateri  so  sodelujoči policisti in gasilci preiskali strugo reke Drave in nabrežje ob njej. Z iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti Policijske postaje Dravograd, policisti Specialne enote policije, gasilci Prostovoljnega  gasilskega društva Vuhred s čolnom, potapljači iz Maribora, Velenja in Celja ter ekipa s policijskim helikopterjem, so nadaljevali tudi v ponedeljek, ko so v dopoldanskih urah, truplo pogrešanega našli v strugi reke Drave med Sv. Boštjanom in Gortino.  

Ker  je zaradi okoliščin pogrešanja izhajal  sum, da je 33-letnik umrl v sumljivih okoliščinah, so policisti in kriminalisti takoj začeli s preiskavo in so že v ponedeljek, v popoldanskih  urah  odvzeli  prostost 46-letnemu Petru Vravniku iz Vrat, za katerega so z zbiranjem obvestil prišli do podatka, da je bil  v  času  smrti  na  čolnu s pogrešanim. Poleg njiju je bil na čolnu še 31-letni domačin.

Zbrani podatki kažejo, da  sta se osumljeni 46-letnik in zdaj že pokojni 33-letni Martin Rogina, v petek zvečer na čolnu sprla. Prepir je prerasel v pretep, pri tem pa je osumljeni, 33-letnika naklepno potisnil s čolna v reko Dravo, kjer je utonil.

Po  dejanju  se je osumljeni sprl še z drugim moškim na čolnu, ki je skušal pomagati  utapljajočemu,   ter  se  ga  tudi  fizično  lotil  in  ga  lažje poškodoval.

Kriminalisti  so 46-letnega moškega, osumljenega storitve kaznivega dejanja Uboj,    po   115.  členu  Kazenskega  Zakonika   1-B,  včeraj  privedli  k preiskovalni sodnici,  ki mu je odredila pripor.

Več iz istega kraja