33-letni velenjski preprodajalec drog ostal v priporu

S PU Celje so sporočili, da je preiskovalni sodnik zaradi suma preprodaje prepovedanih drog odredil pripor za 33-letnega Velenjčana. Med preiskavo so policisti ugotovili, da je osumljen v zadnjem letu storil vsaj sedem kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Zasegli so mu tudi več amfetamina in konoplje. Drogo pa je med drugim naročal tudi iz tujine.
PU Celje 1

S PU Celje so sporočili, da so velenjski policisti konec prejšnjega tedna k preiskovalnemu sodniku privedli 33-letnega Velenjčana, osumljenega preprodaje prepovedanih drog.

33-letnika so imeli policisti v postopku 3. julija zvečer. Pri sebi je imel manjši zaklenjen sef. Le tega so mu zasegli in ga v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča pregledali.

V sefu je imel nekaj manj kot dva grama prepovedane droge MDMA, dobrih 8 gramov konoplje in dobrih 43 gramov amfetaminov. Po preiskavi sefa so velenjski policisti pri osumljenem opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli več pripomočkov za uživanje in preprodajo prepovedanih drog.

V preiskavi so ugotovili še, da je 33-letni Velenjčan v zadnjem letu storil vsaj sedem kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186 čl. Kazenskega zakonika. V letu 2019 in v začetku letošnjega leta so mu zasegli več prepovedane droge amfetamin in konoplje.

Osumljeni je drogo med drugim naročal tudi preko spleta iz tujine. V Belgiji so policisti odkrili večjo količino prepovedane droge LSD, ki je bila naslovljena nanj.

Za vseh sedem kaznivih dejanj mu je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja