32-letna Radeljčanka in 18-letnica z velenjskega območja oškodovali moška za najmanj 164.000 evrov

Goljufinji sta v zadnjih treh letih za najmanj 164.000 evrov oškodovali moška z območja Policijske uprave (PU) Celje. Gre za 18-letno žensko z velenjskega območja in 32-letno žensko iz Radelj ob Dravi, ki sta stike z oškodovancema vzpostavili preko različnih spletnih portalov in oglasnih rubrik, kot so ona-on, on išče njo in podobno.
money-3918183_960_720

Kot so danes še sporočili s PU Celje, sta se goljufinji predstavljali z lažnimi imeni. Mlajša se je predstavljala kot Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa je uporabljala imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

S prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav, ali da potrebujeta denar za študij in podobno, sta v zadnjih treh letih dva oškodovanca z območja PU Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila, bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala.

Policisti zbirajo obvestila tudi za primer oškodovanja moškega z območja PU Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč evrov.

Policija je obema ženskama odvzela prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let. Starejšo žensko so policisti leta 2017 že obravnavali zaradi goljufij, mlajše pa še ne.

Ker sumijo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več, policija poziva morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.