31-letniku, osumljenemu poskusa uboja v Celju, odrejeno sodno pridržanje. Za štiri osebe predlagali izgon iz države

Kot smo že poročali, so v torek, 18. januarja 2022, v večernih urah policisti obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskus uboja in nasilništva. Kmalu po dogodku so prostost odvzeli štirim osebam, tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let, so navedli na PU Celje.

31-letnika so včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboj, po členu 115/I kazenskega zakonika -1, v zvezi s 34. členom kazenskega zakonika -1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

Ostale tri, ki so jih ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, po členu 296/I-II kazenskega zakonika – 1, so po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili na prostost. Osumljeni so v pretepu poškodovali štiri osebe, prav tako tuje državljane.

Naj spomnimo, da so se osumljeni v torek, okoli 19 ure, srečali na Ljubljanski cesti v Celju. Med njimi je prišlo do prepira zaradi določenih nesoglasij glede delovnega razmerja. Oškodovani so namreč zaposleni pri 31-letnemu osumljencu. Prepir je prerasel v pretep, pri čemer je osumljeni 31-letnik z nožem hudo poškodoval enega od oškodovancev, v pretepu so bili poškodovani tudi ostali trije.

Vse štiri osumljene so kot rečeno kazensko ovadili, prav tako so na podlagi zakona o tujcih in določb kazenskega zakonika, iz razlogov javne varnosti predlagali, da se jim izreče ukrep odstranitve tujca iz države, so danes sporočili s PU Celje.