30-letni Korošec vozil pijan, uporabljal modre rotacijske luči in se predstavljal za uradno osebo

Ravenski policisti so imeli v nedeljo pozno zvečer v postopku 30-letnega občana, voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano, nekaj več kot 1,30 promilov alkohola v krvi, so sporočili s PU Celje.
policija luči

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga policisti pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči pa so mu začasno odvzeli tudi registrske tablice.

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika – 1.

Z zbiranjem obvestil so policisti namreč ugotovili, da se je 30-letnik, v nedeljo, pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.