28-letnik najprej ukradel avto, nato še gorivo, na koncu tudi napihal

policija luči

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni, o tatvini osebnega vozila Opel Astra, letnik 2005. Voznik je pustil vozilo, v katerem so bili ključi, odklenjeno pred stanovanjsko hišo na območju Dravograda, so sporočili s PU Celje.

Vozilo je bilo ponoči ukradeno izpred stanovanjske hiše v Podklancu pri Dravogradu. Že pred prijavo pa so bili policisti obveščeni, da je bilo vozilo opaženo pri tatvini goriva iz rezervoarja traktorja v Podpeci.

V večernih urah so vozilo opazili na Prevaljah, vozil ga je 28-letni domačin, ki je vozilo ukradel. Osumljenega so pridržali. Kot so pojasnili na PU Celje, 28-letnik nima vozniškega dovoljenja, alkotest je pokazal, da je imel skoraj promile in pol alkohola v krvi. Vozilo so zasegli in vrnili lastniku, 28-letnega storilca bodo kazensko ovadili zaradi tatvine osebnega vozila in tatvine goriva.

Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog. Občanu, ki je obvestil policiste, da je opazil vozilo, se najlepše zahvaljujejo.

Preberi še:  V soboto odprtje teras po vsej državi, v ponedeljek nastanitve z določenimi omejitvami

prijavi se

prijavi se v svoj račun