27-letnik in 42-letnica nameravala opraviti rubež osebnega vozila, 66-letni osumljenec ju je ustrelil

S PU Celje so sporočili podrobnosti četrtkove tragedije. Na območju Šmarja pri Jelšah so namreč obravnavali umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja. Pomočnika sta 66-letnemu osumljencu poskušala zaseči vozilo, ta pa se je razjezil in ju ustrelil.

Včeraj okoli 18. ure, so bili policisti obveščeni, da je na območju Šmarja pri Jelšah, moški streljal na dve osebi. O streljanju jih je obvestila partnerka osumljenega.

Po do sedaj zbranih obvestilih sta 27-letni moški in 42-letna ženska, na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca, po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.

Osumljenemu 66-letniku so policisti kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, so našli in zasegli. Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih bodo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov, po 116. členu Kazenskega zakonika -1. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije