21 ton tovora prevažal brez sredinskega kolesa in kršil številne druge predpise

S PU Novo mesto so sporočili, da so novomeški prometni policisti v ponedeljek v Trebnjem ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal 21 ton tovora brez sredinskega kolesa.

Med preverjanjem so policisti ugotovili številne kršitve cestno prometnih predpisov. Med drugim so v sporočilu za javnost zapisali, da 43-letni voznik za vlečno vozilo nima veljavnega prometnega dovoljenja, niti opravljenega tehničnega pregleda, vozilo tudi ni bilo zavarovano, na njem pa je bila nameščena registrska tablica drugega vozila, so navedli na Facebook strani Policijske uprave Novo mesto.

Kršitelj v tahografu ni imel ustrezne kartice in v vozniškem dovoljenju ni imel vpisane veljavne poklicne kvalifikacije. Nepravilnosti so ugotovili tudi na priklopnem vozilu, na katerem zaradi poškodovanega zavornega diska ni bilo sredinskega kolesa.

Tovorno vozilo so izločili iz prometa, vozniku zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 4000 evrov in uvedli prekrškovni postopek tudi zoper pravno osebo.