Search
Close this search box.

V mestnem jedru Slovenj Gradca odprli prečudovite butične sobe in apartmaja (VIDEO in FOTO)

Na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu so danes uradno namenu predali Hišo Maja, dislocirano enoto Hiše Ančka, s čimer so zaokrožili butično zgodbo na Koroškem.

Hiša Ančka je svojo zgodbo začela pisati decembra 2017, ko je več kot 200 let stara hiša, včasih tudi gostilna, na novo odprla vrata. Mogočna bela hiša, ki že na prvi pogled privabi mimoidoče, leži na obrobju centra in je le nekaj metrov oddaljena od razpotja poti, ki vodijo v industrijsko cono, center mesta, naprej proti severu Koroške ali do poti, ki vodi do Ljubljane. Leta 2020 so restavraciji dodali še dodatno vsebino z odprtjem wellnessa in butičnih sob. Tako je Hiša Ančka postala štiri zvezdični butični hotel z novim imenom Hiša Ančka Boutique Hotel ****, ki je edini tovrstni hotel na Koroškem.

VIDEO: Izjava lastnikov Hiše Maja, Maje Gabrovec in Petra Uranca

Danes pa so po letu in pol prenavljanja namenu predali še okusno obnovljeno “Fantomsko hišo”, ki je preimenovana v Hišo Maja in je od Ančke oddaljena le 150 metrov oziroma 2 minuti hoje. Dogodka so se poleg župana Tilna Kluglerja in podžupanje Martine Šisernik udeležili tudi številni gospodarstveniki in znani obrazi s področja turizma.

VIDEO: Izjava župana Tilna Kluglerja

Tri sobe in dva apartmaja v Hiši Maja so vrhunsko opremljeni. Na voljo so tudi sobe s kadjo. V Deluxe apartmaju Sandek pa je tudi infra savna. Osnovna ideja je bila, da obdržijo vse, kar je starega, je na današnji otvoritvi povedala lastnica Maja Gabrovec, ki se, kot je dejala, ljubiteljsko ukvarja z interjerjem že kar nekaj časa. “V teh starih hišah iščem tisto dušo,” je dejala. Omenila je tudi, da so v apartmaju Sandek, ki je hkrati tudi njihov največji apartma, želeli izpostaviti kamen, ki je v hiši že par stoletij.

FOTO: Tomo Jeseničnik

Velik poudarek pri vseh sobah je na dizajnu, opremi, na dobrih materialih ter na osebnem počutju gosta, ki mu želijo ponuditi doživetje. Sobe so opremljene v modernih in prijetnih tonih z nadstandardno opremo, ki jo je skrbno izbrala lastnica sama. Namenjene pa so tudi bolj zahtevnejšim gostom, ki si radi privoščijo malo več.

Kot zanimivost naj omenimo, da so vse sobe poimenovane po njihovih družinskih članih, cene pa so po besedah lastnikov Hiše Maja dostopne vsem. Če bi se apartma, kot je Sandek, oddajal nekje v Ljubljani, bi bila cena najema verjetno trikrat višja, je pripomnila Maja Gabrovec, ki je dodala, da gostov ne delijo na premožne in manj premožne. Vsi so tako v Hiša Ančka, kot Hišo Maja prisrčno vabljeni.

VIDEO: Uradno odprtje Hiše Maja

Kot sta še poudarila lastnika, sta zelo vesela, da sta zaključila s to investicijo, ki sta jo v celoti financirala sama, z lastnimi sredstvi in krediti bank. Zdaj pa je čas, da se posvetita gostom in kot je dejal Peter Uranc: ” ta pravemu delu”. Sicer “gradbišče” še ni povsem zaprto, v teh dneh v Hiši Ančka zaključujejo še letno kuhinjo.

FOTOGALERIJA: Hiša Maja

FOTOGALERIJA: Uradno odprtje Hiše Maja

Pri tem naj še omenimo, da tako v hiši Ančka kot v Hiši Maja sprejemajo tudi turistične bone oziroma vavčerje. Za vsa dodatna vprašanja in rezervacije so vam na voljo na hisaancka@gmail.com.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Politik
Politik
2 let nazaj

Hahahahahahaha nej pogledajo POZADI ko je vse v razsulu niso pokrili strehe ger je še stiropora pa drugih stvari

Dogodki

Na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu so danes uradno namenu predali Hišo Maja, dislocirano enoto Hiše Ančka, s čimer so zaokrožili butično zgodbo na Koroškem.