Search
Close this search box.

Na Kopah so pripravili številne novosti, brezplačne aktivnosti, nepozabna doživetja in ugodne cene

Družba Vabo, ki s svojimi nastanitvenimi zmogljivostmi ustvari okoli 40 odstotkov turističnih nočitev na Koroškem, po slabi zimski sezoni na Kopah z optimizmom zre v poletno. Uradno dogajanje na Kopah, ki so ga vsebinsko razširili, odpirajo ta konec tedna. Turistične bone pozdravljajo.

Včeraj je v Slovenj Gradec potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavniki podjetja Vabo predstavili letošnji program Poletja na Kopah, ki ga bodo otvorili že to soboto. Kot je dejal  direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž, so na poletno sezono kljub omejitvam, ki jih prinaša novi koronavirus dobro pripravljeni. Za obiskovalce so pripravili pester in zanimiv program, ponujajo pa tudi možnost koriščenja turističnih bonov po ugodnih cenah.

VIDEO: Izjava direktorja družbe Vabo Boštjana Paradiža o poletnem dogajanju na Kopah

Sezono na Kopah v soboto zaradi omejitev pri združevanju ljudi odpirajo brez tradicionalnih množičnih prireditev. Tako kot doslej se s ponudbo želijo približati vsem generacijam, največ pa je ponudbe za družine. Na Kope vabijo z različnimi ponudbami za kolesarje in pohodnike, pripravljajo različne animacijske programe, tudi brezplačne, in letos kar nekaj novosti.

FOTO: Spletna stran Kope

Med letošnjimi novostmi so organizatorji poletnega dogajanja na Kopah izpostavili Multi golf, dejavnost za vso družino. Woom mini trail za otroke, dopolnjen in moderniziran kolesarski park. Posebno atrakcijo letošnjega poletja predstavlja Foto točka, velikanski leseni stol, ki so ga poimenovali Holcerčkov stol velikan. Obiskali pa boste lahko tudi Mavrični labirint in ob iskanju skritega zaklada doživeli pravo družinsko pustolovščino. Ob vikendih bo obratovala sedežnica, ki jo bodo po potrebi zagnali tudi med tednom. Pohvalijo pa se lahko tudi z večjim prostorom za avtodome.

Ob izpadu tujih gostov zaradi znanih razmer ob covidu-19 na Kopah veliko stavijo na domače goste in verjamejo, da je pred njimi lepa poletna sezona, je na današnji novinarski konferenci v Slovenj Gradcu med drugim dejal Paradiž. Ocenil je, da so turistični boni, ki jih je domačim gostom namenila država, lepa spodbuda. To kažejo tudi rezervacije nastanitev družbe Vabe, ki se polnijo. Na Kopah lahko odrasla oseba za vrednost enega bona dobi šest nočitev z zajtrkom.

Preverite pakete in različne opcije, kako lahko porabite turistični vavčer na Kopah. Za vse informacije in rezervacije so vam na voljo na elektronskem naslovu: rezervacije@kope.si ali na telefonski številki: 02 88 39 850. Lahko pa obiščete tudi njihovo spletno stran http://www.kope.si, kjer najdete tudi vse ostale podatke o dogajanju na Kopah.

Družba Vabo na Kopah in v Slovenj Gradcu turistom nudi 380 postelj, od tega jih je 250 na Kopah, tam imajo tudi urejen prostor za 45 avtodomov. Letno ustvarijo okoli 60.000 nočitev, kar predstavlja okoli 40 odstotkov vseh nočitev na Koroškem. Družba ima 50 redno zaposlenih, števila zaposlenih pa po navedbah vodstva družbe zaradi posledic epidemije covida-19 niso zmanjševali. Predvsem v Hotelu Slovenj Gradec sicer letos ugotavljajo izpad nočitev, ki so jih vsako leto ustvarjali športniki, med njimi veliko tujih, na različnih športnih pripravah.

Vir: STA

Dogodki

Družba Vabo, ki s svojimi nastanitvenimi zmogljivostmi ustvari okoli 40 odstotkov turističnih nočitev na Koroškem, po slabi zimski sezoni na Kopah z optimizmom zre v poletno. Uradno dogajanje na Kopah, ki so ga vsebinsko razširili, odpirajo ta konec tedna. Turistične bone pozdravljajo.