Search
Close this search box.

V kmetijski zadrugi na Muti neznanec izpraznil blagajno

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih štiriindvajsetih urah poklicalo 278. občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Na celjskem območju je policija v ponedeljek obravnavala kar pet tatvin in dva vloma. Ena od omenjenih tatvin se je primerila tudi na Koroškem.

Včeraj so bili policisti namreč obveščeni, da je v soboto neznani storilec iz blagajne v kmetijski zadrugi na Muti ukradel gotovino v višini 220 evrov. Storilca še iščejo.

Pri tem izpostavljajo tudi poskus kraje, ki se je sicer v Šentjurju, kjer sta nezannce iz trgovine poskušala ukrasti več parfumov, britvic in čokolad. Trgovke so ju pri tatvini zalotile, jima vzele ukradene predmete, policistom pa sporočile, s katerim vozilom sta se odpeljala. Vozilo so ustavili na avtocestnem izvozu Slovenske Konjice.

Voznik in sopotnik, stara 41 in 47 let, oba doma z območja Policijske uprave Maribor sta imela v vozilu več različnega orodja, vrednega dobrih 100 evrov, ki sta ga pred tem ukradla v drugi trgovini v Šentjurju. Ukradene stvari smo jima zasegli, po zbranih obvestili ju bomo kazensko ovadili.

Vir: PU Celje

Dogodki