Search
Close this search box.

Gasilci in reševalci na delu: evakuacija dijakov, poškodovana pohodnica, podrto drevje

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli koroški gasilci in reševalci v četrtek, 13. februarja, kar precej dela. Med drugim so posredovali na Ravnah, v Podvelki, Slovenj Gradcu in Ribnici na Pohorju.

Ravne na Koroškem

Ob 12.52 se je v srednji šoli na Ravnah na Koroškem zaradi kemijskih poskusov v učilnici sprožil požarni alarm. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so na varno umaknili 450 dijakov in zaposlene ter prezračili prostore.

Ribnica na Pohorju

Ob 12.09 se je med Grmovškovim domom in Ribniško kočo, na območju Občine Ribnica na Pohorju, poškodovala pohodnica. Dežurni reševalec smučišča Kope jo je s sanmi prepeljal na Kope, kjer so jo prevzeli ZRCK Ravne na Koroške in jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Slovenj Gradec

Ob 16.46 se je na lokalno cesto v Mislinjski Dobravi v Občini Slovenj Gradec podrlo drevo. Gasilci PGD Turiška vas so zavarovali kraj dogodka, odstranili podrto drevo ter očistili cestišče.

Podvelka

Ob 20.08 sta na cesti relacije Radlje ob Dravi – Brezno, občina Podvelka, ležali podrti drevesi. Gasilci iz PGD Brezno-Podvelka so drevesi razžagali in odstranili ter sprostili promet.

Preberite tudi: So tragični nesreči v Podvelki botrovala nevarna drevesa?

Dogodki