Korošec Igor Mlinar namerava v desetih dneh prehoditi več kot 350 kilometrov (FOTO)

S Portugalske se nam je oglasil Korošec, ki namerava v desetih dneh prehoditi več kot 350 kilometrov, in sicer po romarski poti od Porta na Portugalskem do mesta Santiago de Compostela v Španiji, od koder se bo čez deset dni vrnil nazaj v Slovenijo.

Jakobova pot ali El Camino de Santiago je skupno ime za več romarskih poti, ki vodijo do katedrale Santiago de Compostela (Santiago pomeni Sveti Jakob), kamor se je pred dnevi odpravil tudi Črnjan Igor Mlinar, ki namerava v desetih dneh prehoditi romarsko pot imenovano Camina Portuges.

Mlinar je za Koroške Novice pojasnil, da se je na romanje želel odpraviti že dalj časa, vendar ni našel prave priložnosti. Zdaj pa je, kot je dejal, ravno pravi čas, da opravi to pot, predvsem zaradi neljubega dogodka, ki se mu je pripetil minulo leto.

Skupno bo Črnjan, ki je v zadnjih mesec nabiral kondicijo po okoliških hribih in gorah, prehodil več kot 350 kilometrov. Kot je pojasnil, je obalna pot dolga približno 300 kilometrov, dodatne kilometre pa opravi popoldne, med ogledi znamenitosti. Tako prehodi na dan več kot 35 kilometrov. Na vprašanje, kakšna je pot, je odvrnil, da je sicer gneča, vendar hodi sam, občuduje naravo, predvsem pa si vzame čas zase in za svoje misli. Vreme je lepo, temperatura pa prijetnih 19 stopinj Celzija.

Kar se tiče hrane, je povedal, da ni težav, je pa po njegovih navedbah dobro poskrbljeno za romarje. Spi pa v romarskih prenočiščih, ki spadajo pod okrilje cerkve. Kot je še dejal Mlinar, v teh dneh na poti še ni srečal Slovencev, je pa največ romarjev iz Belgije, Italije, Francije, opazil pa je tudi korejsko skupino.

Mlinar se je na Portugalsko odpravil 1. aprila, nazaj proti Sloveniji pa bo poletel 14. aprila, v Črno na Koroškem bo tako prispel na velikonočni petek.

FOTOGALERIJANekaj utrinkov s poti v prvih dneh

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Sašo
Sašo
1 leto nazaj

Tikan, varno pot, lepo vreme in nič žuljev!

Dogodki