Slovenjgradčani pobrali cel komplet judoističnih kolajn

Judo

V Slovenj Gradcu je te dni potekal 13. mednarodni judo pokal “Zavarovalnica Sava” Koroška Open za kadete. Na celotnem turnirju je nastopilo 550 tekmovalcev iz 25 držav.

Tekmovanje se je pričelo v soboto, 20. oktobra, z obračuni tekmovalcev in tekmovalk v starostni kategoriji do 18 let. Kot prva je za domačo ekipo Judo kluba Acron Slovenj Gradec medaljo v kategoriji do 48 kg osvojila Urška Bernard. Kasneje so medalje za domače moštvo prispevali še Nuša Perovnik (zlato do 52 kg), Ines Hribernik (srebro do 57 kg), Tamara Kovač (srebro do 70 kg) in Andrej Yankovskyy (bron do 90 kg).

Drugi dan tekmovanja so se na tatamiju predstavili še mlajši kadeti in kadetinje (U16). Tudi tokrat domači tekmovalci niso razočarali, bron je v kategoriji do 57 kg osvojila Tina Kovač, v kategoriji nad 70 kg, v konkurenci sicer zgolj dveh tekmovalk, pa še Neža Pečoler. Sledilo je še ekipno tekmovanje do 18 let – Turpal-Ali Kadyrov Memorial, z lepimi nagradami za zmagovalne ekipe, v višini 7000€. V tem tekmovanju so tri slovenjgraške ekipe tretja mesta, skupno pa je JK Acron med 89 klubi pristal na petem mestu.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.