V Avstriji in Nemčiji znova porast okužb z novim koronavirusom. Krepijo se opozorila pred šestim valom pandemije in pozivi k cepljenju

V Avstriji in Nemčiji vnovič beležijo porast števila okužb z novim koronavirusom. V Avstriji so v zadnjem dnevu zabeležili skoraj 50.000 primerov okužbe, iz sosednje Nemčije pa poročajo o rekordnih skoraj 263.000 primerih. Pri tem se krepijo opozorila pred šestim valom pandemije in pozivi k cepljenju.

V Avstriji že drugi dan zapored beležijo rekordno število novih okužb z novim koronavirusom. Medtem ko so v sredo zabeležili skoraj 48.000 primerov, so jih danes skoraj 50.000, so sporočile oblasti.

V Avstriji so v začetku meseca odpravili večino ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, tudi pogoj PCT, do česar je bila stroka kritična in odločitev označila za prezgodnjo. Stanje v bolnišnicah sicer ostaja stabilno. Sedemdnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev znaša okoli 2800, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi v Nemčiji, kjer so od sredine februarja beležili upad števila novih koronavirusnih okužb, se je v zadnjem tednu ta trend znova obrnil. Vnovič se krepijo opozorila pred šestim valom pandemije in pozivi k cepljenju.

Nacionalni inštitut za nadzor bolezni je danes poročal o rekordnih 262.752 primerih okužbe v minulih 24 urah. Umrlo je 259 ljudi. Pred enim tednom so zabeležili 267 smrti zaradi covida. Sedemdnevna pojavnost okužb se je danes povzpela na 1388,5.

Nemški minister za zdravje Karl Lauterbach je zaradi naraščajočega števila okužb ljudi ponovno pozval k cepljenju. Število necepljenih je še vedno preveliko, je opozoril in dodal, da bodo brez bistvenega izboljšanja pri precepljenosti jeseni znova precejšnje težave, še poroča dpa.