Slovenci izgubili polfinale proti Špancem, v soboto z Norvežani za bron na EP

rokomet slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca je izgubila današnjo polfinalno tekmo s Španijo z 32:34 (15:20) na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Slovenija se bo v malem finalu v soboto ob 18.30 pomerila z Norveško, ki je v prvem polfinalu izgubila po dveh podaljških proti Hrvaški z 28:29 (26:26, 23:23, 10:12).

Slovenski rokometaši so na Švedskem zmagovito izbojevali že veliko bitk, na polfinalni pa jim je spodrsnilo. V osrčju Tele2 Arene so morali priznati premoč branilcem naslova s Pirenejskega polotoka, po bolečem porazu pa jih že dan kasneje čaka tekma za bronasto kolajno z Norvežani, osmoljenci današnje prve polfinalne proti Hrvatom, ki je epilog dobila šele po maratonskem boju in dveh 10-minutnih podaljških.

Slovenci so v svojem četrtem polfinalu na velikih tekmovanjih tretjič ostali praznih rok. Doslej so se do najbolj prestižne tekme prebili le na domačem evropskem prvenstvu 2004, ko so v polfinalu ukanili Hrvate, nato pa v velikem finalu klonili proti Nemcem.

Na svetovnem prvenstvu pred tremi leti v Franciji so v polfinalu morali priznati premoč gostiteljem, na mundialu v Španiji 2013 pa so jim rokometno mero v polfinalu prav tako vzeli organizatorji prvenstva.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.