Zopet le ena ponudba za nakup kompleksa Rimski vrelec

rimski vrelec

Za nakup kompleksa Rimski vrelec v Kotljah je na zadnji objavljeni razpis, že šesti po vrsti, znova prispela le ena ponudba. Tokrat jo je oddalo podjetje Rimski vrelec, ki je v preteklosti že izrazilo interes za nakup te nepremičnine, je danes za STA povedal župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Podrobnosti oddane ponudbe bodo znane v sredo.

Na prejšnji razpis, objavljen januarja letos, je prav tako prispela ena ponudba, ki jo je poslalo slovenjgraško podjetje IIG-SL. Razpisna komisija pa je ugotovila, da ponudba ni ustrezala razpisnim pogojem z vidika rabe, ki jo omogoča prostorski načrt. Zato so se na ravenski občini odločili, da jim kompleksa ne prodajo, nato pa objavili nov razpis z nekoliko spremenjenimi pogoji.

Družba IIG-SL, ki se ukvarja z razvojem in investiranjem, je za kompleks sicer ponudila 407.952 evrov, medtem ko je bila izhodiščna cena določena v višini 300.000 evrov brez davka.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem ter vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Čeprav leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi predvsem vzpostavil in razvijal turistično dejavnost.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije