Vlada prerazporedila sredstva državnega proračuna: Skoraj 1,2 milijona evrov za verske uslužbence

Vlada je na včerajšnji 73. redni seji med drugim prerazporedila tudi sredstva državnega proračuna.
sv peter cerkev

Med drugim je vlada v okviru finančnega načrta ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prerazporedila sredstva v višini 7,7 milijona evrov, za namen omilitve in odprave posledic epidemije Covid-19, v skladu z ukrepi interventnih zakonov. Zagotovila se bodo sredstva za izplačilo dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času trajanja epidemije za javne zavode s področja izobraževanja in znanosti, sredstva za pokrivanje izpada plačil staršev vrtcem za čas, ko otrok ne obiskuje vrtca zaradi zaprtja vrtcev ali karantene ter sredstva za financiranje zaščitne opreme in dezinfekcije prostorov izvajalcem storitev na področju vzgoje in izobraževanja ter znanosti za mesec marec 2021.

Vlada je razporedila tudi sredstva znotraj finančnega načrta ministrstva za kulturo. S skoraj 1,2 milijona evrov se bo zagotovilo plačilo prispevkov za socialno varnost verskih uslužbencev. 

Znotraj finančnega načrta ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada prerazporedila 75 tisoč evrov za interventni ukrep enkratnega solidarnostnega dodatka za brezposelne osebe.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.