.
.
.
OGLAS
.

Poznate kralja rock’n’rolla Elvisa Presleya? Septembra ga lahko srečate na Muti

FOTO: TD Muta

Turistično društvo Muta skupaj s soorganizatorji pripravlja v amfiteatru pred Občino Muta legendarni Elvisov dan.

FOTO: TD Muta
Elvis Aaron Presley (1935-1977) je postal legenda že za časa življenja. Za njim so ostale uspešnice, kot so Love Me Tender, In The Ghetto, Always On My Mind, Jailhouse Rock, It’s Now Or Never, Suspicious Minds ali Can’t Help Falling in Love.

Naj spomnimo, da je Elvis Presley, znan tudi kot kralj rock’n’rolla, v svoji karieri posnel 94 malih plošč, 40 uspešnih albumov in odigral 27 filmskih vlog Rodil se je v Tupelu (Mississippi) leta 1935. V Memfis se je preselil s 13 leti in se tam izšolal za električarja. Svojo prvo skladbo That’s All Right Mama je posnel leta 1954, prvi velik uspeh pa je doživel dve leti pozneje s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih. V letih 1957–1967 je izstopil iz okvirov čistega rock’n’rolla in postal bolj komercialno usmerjen. Zadnjič je koncertiral leta 1976 v Las Vegasu, je navedeno v Velikem svetovnem biografskem leksikonu.

V nedeljo, 8. 9. 2019, ob 15. uri vabljeni pred Občino Muta, da skupaj z organizatorji obudite spomine na legendo in kralja »rock’n’rolla« Elvisa Presleya, ki je umrl 16. avgusta leta 1977, star le 42 let. Njegov duh in glasba pa živita dalje.

Sodelovali bodo: 

OGLAS


– imitator Elvisa,
– Grof in Grofica Štatemberska s svojimi grajskimi gospodičnami v Elvisovi odpravi,
– Johnny&Tex band,
– Smaragdne oči,
– Zaverške dečve,
– Koroška konjenica,
– VDC Muta,
– Taborniki Muta,
– Knjižnica Radlje-Muta

Vse obiskovalce čaka tudi brezplačna malica.

OGLAS

VIR: Turistično društvo Muta, 24ur.com

OGLAS