Novice

WHO proti potrdilom o cepljenju kot pogoju za mednarodna potovanja

Izredni odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je danes izrekel proti temu, da bi potrdilo o cepljenju proti covidu-19 postalo del pogojev, ki jih morajo ljudje izpolnjevati za mednarodna potovanja. Državam je priporočil, naj za potovanja teh potrdil ne zahtevajo, saj cepivo ni povsod enako dostopno.

Preberi »

Potrebujete novo službo, imate radi naravo in živali? Lahko se zaposlite kot pastir v Avstriji

Na Facebook strani DELO v Avstriji so objavili povpraševanje za pastirji. Kot so navedli, trenutno preverjajo, kakšen je interes med uporabniki družbenega omrežja za delo pastirja oziroma iščejo kandidate, ki bi bili pripravljeni opravljati delo pastirja pri naših severnih sosedih. V zapisu so navedli tudi nekaj pogojev in plačo, ki jo ponujajo za omenjeno delo oziroma morebitno zaposlitev.

Preberi »

Kurz napovedal, kdaj bi lahko v Avstriji odprli vse lokale. Pomembno vlogo bodo igrala tudi potrdila o cepljenju in prebolevnosti

Avstrija bi lahko sredi maja sprostila delovanje vseh lokalov in podjetij, ob upoštevanju higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19, je danes na Dunaju izjavil avstrijski kancler Sebastian Kurz. Konkretnega datuma sicer še ni želel napovedati. Več bo znanega konec prihodnjega tedna, ko bodo oblikovali podrobnejši načrt, je napovedal.

Preberi »

Iz Slovenije odpremili pomoč za boj proti covidu za tri balkanske države

Iz državnega logističnega centra v Rojah so danes odpremili materialno pomoč za boj proti covidu-19, v obliki zaščitnih sredstev in druge zdravstvene opreme, namenjeno v Srbijo, Črno goro in Severno Makedonijo, so sporočili z obrambnega ministrstva. Skupaj je Slovenija prek mehanizma EU za civilno zaščito tem državam poslala pomoč v vrednosti več kot 340.000 evrov.

Preberi »

V Avstriji se razmere na intenzivni negi zaradi covida zaostrujejo

V Avstriji se razmere na oddelkih za intenzivno nego še naprej zaostrujejo. Intenzivno nego je danes potrebovalo več kot 600 obolelih zaradi covida-19. Podobno visoke številke so nazadnje zabeležili decembra. V zadnjih 24 urah so v državi zabeležili 2252 novih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Preberi »

V Avstriji brez omejitev glede cepljenja z AstraZeneco

V Avstriji bodo cepivo proti covidu-19 podjetja AstraZeneca še naprej uporabljali v vseh deželah in za vse starostne skupine. Tako so sklenili na posvetu ministrstva za zdravje z zdravstvenimi oblastmi posameznih dežel po objavi Evropske agencije za zdravila, da so določene motnje strjevanja krvi redek stranski učinek cepiva AstraZenece.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun