Novice

V Franciji od petka znova karantena za vso državo

V Franciji bo od petka do začetka decembra po vsej državi znova veljala karantena, s čimer želijo zajeziti drugi val epidemije covida-19, je danes sporočil francoski predsednik Emmanuel Macron. Zapirajo se bari in restavracije, medtem ko šole ostajajo odprte.

Preberi »

Na Slovaškem nameravajo testirati celotno prebivalstvo

Na Slovaškem nameravajo za koronavirusom testirati vse prebivalce države, starejše od deset let, je v soboto napovedal slovaški premier Igor Matovič. Testiranje naj bi izvedli v naslednjih dveh koncih tedna. Ni sicer jasno, ali bo testiranje okoli 5,5 milijona Slovakov obvezno ali prostovoljno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberi »

Na Jesenicah odprli tretji gasilski poligon v državi

Gasilska zveza Jesenice in Občina Jesenice sta v soboto na Spodnjem Plavžu na Jesenicah odprla poligon za usposabljanje gasilcev gorenjske regije. Slovesnosti sta se udeležila državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Damijan Jaklin in namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje mag. Stanislav Lotrič. Gre za prvi tovrsten poligon na Gorenjskem in tretji v državi.

Preberi »

Vatikanski Trg svetega Petra bo krasilo slovensko božično drevo

Trg svetega Petra v Vatikanu bo konec leta krasilo slovensko božično drevo, je v sredo odločila slovenska vlada. Projekt postavitve drevesa in spremljevalnih aktivnosti bo državo po oceni vlade stal 100.000 evrov. Ob tem poudarja, da bodo postavitev božičnega drevesa in spremljevalni dogodki odlična promocija Slovenije

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila