Na mednarodnem festivalu harmonikarjev v Italiji uspešni tudi Korošci (FOTO)

Na 44. Mednarodnem festivalu harmonike Castelfidardo »PIF 2019« uspešni tudi Korošci.
FOTO: Glasbena šola Ravne na Koroškem

Na festivalu PIF, ki velja za najprestižnejši harmonikarski dogodek na svetu in poteka že skoraj pol stoletja v italijanskem mestu harmonike Castelfidardo, so med 18. in 22. septembra potekali harmonikarski seminarji, koncerti, predstavitve izdelovalcev harmonik in tekmovanje. Dogodka pa so se med drugim udeležili tudi nekateri Korošci, učenci GŠ Slovenj Gradec in GŠ Ravne na Koroškem.

FOTO: Glasbena šola Ravne na Koroškem

Tekmovanja se je letos udeležilo 259 predstavnikov iz 30 držav in 4 kontinentov, ki so nastopali v individualnih in komornih zasedbah. Na festivalu so sodelovali predstavniki Slovenije z Združenim orkestrom diatoničnih harmonik, ki ga sestavljajo učenci sedmih slovenskih glasbenih šol, in sicer GŠ Ilirska Bistrica, GŠ Trbovlje, GŠ Hrastnik, GŠ Laško-Radeče, GŠ Celje, GŠ Slovenj Gradec in GŠ Ravne na Koroškem.

FOTO: Glasbena šola Ravne na Koroškem

Orkester je pod vodstvom dirigenta Zorana Lupinca in mentorjev na gostovanju v Italiji izvedel tri koncerte. Prvi koncert je potekal na Opčinah, drugi v muzeju bazilike Matere Božje v Loretu in tretji na festivalskem odru v centru Castelfidarda. Odlične orkestrske koncerte so kronali še posamezni člani orkestra, ki so na festivalu tekmovali v individualnih in komornih kategorijah ter dosegli odlične rezultate.

Glasbeno šolo Ravne na Koroškem so pod mentorstvom Jožeta Mandla zastopali Nik Valenci iz Prevalj ter Aljaž Reiter in Florijan Ladinik iz Mežice. Učenci so odigrali tri koncerte z orkestrom in posamezno tekmovali v svetovni konkurenci diatonične, kromatične in ostalih vrst gumbnih harmonik.

FOTO: Glasbena šola Ravne na Koroškem

Rezultati za učence GS Ravne na Koroškem:

Nik Valenci, kategorija World student 12 – 12. mesto
Aljaž Reiter, kategorija World student 12 – 2. mesto/II. Nagrada
Florijan Ladinik, kategorija World junior – 9. mesto

Iskrene čestitke učencem in mentorjem.

Besedilo: Glasbena šola Ravne na Koroškem

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.