Dončić med desetimi najboljšimi športniki leta po izboru AIPS

luka in kris

Košarkar Luka Dončić se je uvrstil v prvo deseterico najboljših športnikov leta 2019 po izboru Mednarodnega združenja športnih novinarjev. Za najboljšega športnika leta so novinarji tokrat izbrali argentinskega nogometaša Lionela Messija, med športnicami pa že drugo leto zapored ameriško telovadko Simone Biles.

Dončić je na lestvici najboljših športnikov leta 2019 po izboru novinarjev zasedel deveto mesto. Na seznamu je 32 športnikov, med njimi sta poleg Ljubljančana le še dva košarkarja: Američan Stephen Curry na 23. mestu ter Španec Rudy Fernández na 31. mestu.

Messi je dolgo vodilnega na lestvici najboljših športnikov, kenijskega tekača na dolgeproge Eliuda Kipchogeja, izrinil na drugo mesto. Tretje mesto si je prislužil španski teniški igralec Rafael Nadal. Glasovalo je 331 novinarjev iz 102 držav.

Četrto mesto je zasedel portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, sledijo britanski dirkač formule 1 Lewis Hamilton, nizozemski nogometaš Virgil van Dijk, avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher in madžarski plavalec Kristof Milak. Za Dončićem na devetem mestu prvo deseterico zaokrožuje kolumbijski kolesar Egan Bernal.

Bilesova je bila najboljša športnica že lani. Na drugem mestu ji sledi ameriška nogometašica Megan Rapinoe, na tretjem pa atletinja z Jamajke Shelly Ann Fraser-Pryce.

Že pred tem so sporočili z AIPS, da je najboljša ekipa leta 2019 nogometni klub Liverpool.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.