V Gradcu domnevno zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina umrla 17-letna Slovenka

V avstrijskem Gradcu je prejšnji teden umrla 17-letna Slovenka, domnevno zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina, ki ga je vdihovala iz bombic za smetano, danes poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung na svoji spletni strani.
sveča

Najstnica je domnevno vdihovala didušikov oksid iz več bombic, ki se uporabljajo za stepanje sladke smetane, kar je botrovalo pomanjkanju kisika v njenem telesu. Dekle so v stabilnem stanju prepeljali v pediatrično kliniko, kjer je kasneje umrla, je za časnik potrdil Hansjörg Bacher s državnega tožilstva v Gradcu.

Najstnica je bila na obisku pri prijateljici. Tam se je onesvestila, po oživljanju pa so jo v stabilnem stanju prepeljali v pediatrično kliniko. Dan kasneje je umrla.

Preiskovalci so v stanovanju našli pet praznih kapsul za stepanje smetane. 17-letnica naj bi vdihovala smejalni plin iz treh od njih. Zasegli so tudi marihuano. Za dekle so odredili obdukcijo in toksikološke preiskave, je še povedal Bacher.

Didušikov oksid, znan tudi kot smejalni plin ima v manjših odmerkih omamen učinek, v večjih pa deluje kot narkotik. Po pisanju časnika Kronen Zeitung zdravniki zvarijo pred nevarnim trendom uživanja tega plina.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.