Policijsko poročilo, 22.10.2019

Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 85 interventnih dogodkov.

Cestni promet

S področja cestnega prometa poročajo o 24-ih prometnih nesrečah. V eni se je
huje poškodovala kolesarka, v štirih so zabeležili lažje poškodbe udeleženih, 19 prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo na vozilih in objektih.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami  – Celje

Nekaj čez 18. uro so na Kersnikovi ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena 84-letni voznik osebnega vozila in 65-letna kolesarka.  Voznik, ki je vozil iz smeri Mariborske ceste proti Čopovi ulici, je v semaforiziranem križišču na Kersnikovi ulici trčil v kolesarko, ki je prečkala vozišče pri zeleni luči na semaforju. Kolesarka se je pri padcu huje poškodovala.

Zasega vozil – Rjavica in Rimske Toplice

V Rjavici so zasegli osebno vozilo 29-letnemu vozniku, ki je vozil kljub prepovedi vožnje in pod vplivom prepovedanih drog. V Rimskih Toplicah so osebno  vozilo zasegli 41-letni voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje.

Kriminaliteta

Rop – Celje

V jutranjih urah so bili obveščeni o ropu vozila za prevoz denarja, na avtocestnem  uvozu Ljubečna, kjer sta dva neznana, zamaskirana in oborožena storilca ustavila vozilo za prevoz denarja in ukradla denar, ki je bil v vozilu. Pri ropu sta storilca uporabila strelno orožje. Nihče ni bil poškodovan. Neznana storilca sta se po dejanju odpeljala po avtocesti v smeri  proti Ljubljani. V nadaljevanju so bili obveščeni, da so na ljubljanskem območju našli uničeno vozilo, ki bi lahko ustrezalo vozilu, ki sta ga uporabljala storilca. Preiskava ropa intenzivno poteka.

Rop – Velenje

Ob 8. uri so bili obveščeni o ropu trafike na Tomšičevi ulici v Velenju. Zamaskiran storilec, oblečen v temnejša oblačila, močnejše postave, je vstopil v trafiko in s pištolo zagrozil zaposleni ter zahteval denar. Ko mu je izročila denar je odšel proti centru Velenja.

Poškodovanje dveh vozil – Velenje

Na Kardeljevem trgu v Velenju je neznani storilec na dveh vozilih prebodel
dve pnevmatiki.

Tatvina – Slovenj Gradec

Nepridipravi so bili na delu na pokopališču. Več TUKAJ.

Vlom – Jazbine

V Jazbinah na območju Črne na Koroškem so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel dobrih 60 litrov žganja in kotel za žganjekuho, z objekta je ukradel še bakrene žlebove.

Nesreča pri delu  – Teharje

Na Teharjah so včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 60-letni domačin se je pri košnji trave na strmem pobočju  prevrnil s traktorjem. Traktor ga je stisnil pod sabo ter ga poškodoval.

Tatvina  – Celje

Na Oblakovi ulici v Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel prednjo masko.

Zaseg gumijevke – avtocestno počivališče Zima

Na avtocestnem počivališču Zima so ukrajinskemu vozniku osebnega vozila zasegli gumijevko.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat. Trikrat v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila