županja

Semiška županja osnovno šolo pozvala k opustitvi vseh epidemioloških ukrepov. Prepričana je, da z njihovim spoštovanjem na šoli kršijo temeljne človekove pravice

Semiška županja Polona Kambič, znana kot nasprotnica ukrepov za zajezitev epidemije, je OŠ Belokranjskega odreda Semič pozvala k opustitvi vseh ukrepov. Prepričana je, da z njihovim spoštovanjem na šoli kršijo temeljne človekove pravice, in jih poziva, naj s tem prenehajo. Ravnateljica Andreja Miketič pravi, da na šoli zaupajo stroki.

Preberi »

V Črni predavanje in adrenalinski spust za slovenske županje

Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je danes gostila srečanje Kluba slovenskih županj. Dopoldne je skupno 12 županj prisluhnilo predavanju seksologinje, ginekologinje in porodničarke Gabrijele Simetinger, nato pa se jih je nekaj podalo tudi na adrenalinski spust po jeklenici Olimpline.

Preberi »

Črnjanska županja se je odzvala na pomoč fantu, ki so mu ukradli kolo. Podarila mu ga bo občina

Pred dobro uro je po Facebooku zaokrožila prošnja za pomoč mlademu fantu, ki so mu v Črni na Koroškem ukradli kolo, ki ga nujno potrebuje za prevoz do avtobusne postaje, od koder se v šolo vozi z avtobusom. Uporabnica Facebooka, Katja Gole, se je z zapisom nagovorila javnost, da bi za fanta našli drugo kolo. Rešitev zanj pa se je, kot kaže, že našla.

Preberi »

Županja Semiča: “Odločitev o cepljenju je zelo osebna odločitev vsakega posameznika, je poseg v njegovo telo, o čemer pa ne more in ne sme odločati nihče tretji”

Predsednik vlade Janez Janša je pred dnevi skupaj z zdravstveno stroko na posvetu z župani pozval predstavnike lokalne skupnosti, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju. Nekateri župani so se na njegove pozive že odzvali in na različne načine nagovorili občane, da naj se cepijo. Županja Semiča pa se je odločila za drugačno sporočilo javnosti. Po njenih besedah je vlada vodstvom občin naložila veliko odgovornost in breme do svojih občank in občanov.

Preberi »

Na Koroškem pozivi županov in stroke k odgovornemu ravnanju

Epidemiološko stanje na Koroškem ni spodbudno. “Število okuženih se še ne znižuje in čas je, da Korošci še enkrat stopimo skupaj in za naše skupno dobro poskrbimo za še bolj resno in odgovorno ravnanje,” je v izjavi za javnost Korošce pozvala regijska delovna skupina za covid-19. “Stopimo skupaj, tako da smo narazen,” so dodali.

Preberi »

Združenje občin vlado poziva k ureditvi županskih plač

Združenje občin Slovenije vlado poziva k ureditvi županskih plač. Opozarjajo, da plače direktorjev občinskih uprav, javnih zavodov, komunalnih podjetij ter ravnateljev večinoma presegajo plače županov, zato pozivajo k ustreznemu ovrednotenju županske funkcije. Predlagajo tudi zmanjšanje razlike v plačilu poklicnih in nepoklicnih županov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.