župani

Župani mestnih občin bodo vlado in DZ pozvali k ureditvi zakonske osnove za pogoj PC. Janković kritičen do več vladnih potez

Združenje mestnih občin Slovenije poziva DZ k sprejetju sprememb zakonodaje, ki bi vladi omogočile učinkovito sprejemanje strokovno podprtih ukrepov za zajezitev epidemije. V razmislek predlagajo, da bi se predvidela tudi možnost za uvedbo pogoja PC (preboleli, cepljeni), kot je predlagala strokovna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje.

Preberi »

Koroški župani o podpori Koroškemu radiu in predstavitvi na Expu

Svet koroške regije se je danes seznanil z razmerami na Koroškem radiu, potem ko ta na programskem razpisu ministrstva za kulturo letos ni prejel sredstev. Sodelujoči župani so se strinjali, da se pripravi pismo podpore, glede sodelovanja z radiem pa se bodo občine odločale same. Župani so se seznanili tudi z načrti predstavitve regije na Expu.

Preberi »

Župani za vključitev Koroške med upravičene regije za črpanje iz sklada za pravičen prehod

Koroški župani se strinjajo, da se tudi Koroška pridruži regijam, ki bi lahko v prihodnje za različne ukrepe in projekte črpale evropska sredstva iz sklada za pravičen prehod. Iz Slovenije sta med upravičenimi regijami že premogovni regiji Zasavje in Savinjsko-Šaleška regija, poleg Koroške pa stroka zdaj presoja še vključitev Gorenjske in Goriške.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.