ZSPM

Na Vranskem za večjo varnost vožnje in dela s traktorji

Zveza slovenske podeželske mladine v želji po večji varnosti na podeželju danes med 12. in 14. uro na Centru varne vožnje Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) na Vranskem skupaj z Zavarovalnico Triglav in AMZS organizira dogodek NeVARNO s traktorjem. Namenjen je večji varnosti vožnje in dela s traktorji.

Preberi »

Korošci tretji na državnih kmečkih igrah (FOTO)

V soboto, 2. julija 2022, je Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine, skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine organiziralo in izvedlo 36. državne in 13. mednarodne kmečke igre, kjer so Korošci osvojili odlično tretje mesto.

Preberi »

Korošice do drugega mesta na 48. državnem kvizu mladi in kmetijstvo

V sodelovanju Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Zveze slovenske podeželske mladine je 19. junija na Ptuju potekal 48. državni kviz iz znanja v kmetijstvu. Dogodek so izvedli prilagojeno in v skladu z epidemiološkimi priporočili. Na tekmovanju pa so se odlično odrezali tudi mlade Korošice, članice DPM Mežiška dolina.

Preberi »

Izjava Korošice Anje Mager v finalnem izboru za iskro tedna

Na Štajerskem valu izpostavljajo izjave, ob katerih se najbolj iskri. Vsak teden lahko izbirate “iskro tedna”. Glasovanje za tokratno iskro tedna je odprto, izbirate pa lahko med tremi izjavami. V finalnem izboru je tudi izjava Korošice Anje Mager. Z glasovanjem pa si lahko prislužite tudi lepo nagrado.

Preberi »

Preživite sobotni večer v družbi mladih podeželanov

V Zvezi slovenske podeželske mladine, ki je edina organizacija, ki združuje tako mlade na podeželju kot tiste, ki čutijo pripadnost podeželja, ponovno vabijo na spletni dogodek. Na njihovi zaključni prireditvi, ki si jo boste lahko ogledali tudi v živo, bomo tudi izvedeli, kako visoko so se uvrstili mladi Korošci, ki se potegujejo za laskavi naziv “Naj projekt 2020”.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.