ZKŠTM

Na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah več kot tisoč ljudi. Lidija Jerkič: Smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni (FOTO)

Več sto ljudi, po oceni organizatorjev več kot tisoč, se je danes zbralo na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah na Koroškem. Slavnostna govornica, predsednica ZSSS in SKEI Slovenije Lidija Jerkič je v nagovoru zbrane spomnila na zgodovino boja za pravice delavcev in ocenila, da smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni.

Preberi »

Gledališče dela prekinja sodelovanje s KC Ravne in ZKŠTM Ravne. Direktor ZKŠTM razočaran nad dogajanjem (VIDEO in FOTO)

Na Ravnah je potekala novinarska konferenca, ki so jo poimenovali “Čakamo na kulturo”, na kateri sta ustvarjalki iz Gledališče dela pojasnili, zakaj prekinjajo sodelovanje s Kulturnim centrom Ravne in ZKŠTM Ravne na Koroškem. Izjavo za Koroške Novice pa je podal tudi direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem (ZKŠTM) Dejan Pandel.

Preberi »

Novost na Ravnah: Praznični kotiček, namenjen tudi fotografiranju

Da so tudi Ravne zasijale v soju prazničnih luči, smo že poročali. Zdaj pa je piko na i čarobnemu decembru dodala še praznična okrasitev na DTK-ju, kar lahko izkoristite tudi nastanek kakšne božične fotografije, ki jo boste v teh dneh podarili najdražjim ali pa si jo shranili za spomin na letošnji december.

Preberi »

V kolesarskem parku Poseka prihodnjo soboto udarna delovna akcija

V Bike Parku Poseka v zadnjem času opažajo občutno naraščanje kolesarjev, kljub korona krizi narašča tudi povpraševanje, tako domačinov in gostov za različne kolesarske prireditve, posledično pa tudi narašča povpraševanje za počitnice v občini in okolici. Ker pa tako kot vsa športna ter ostala infrastruktura, tudi kolesarski park potrebuje osvežitev in določena popravila na in ob progi, zaposleni v oddelku turizma v javnem zavodu ZKŠTM organizirajo udarniško delovno akcijo Dig Day Poseka vol. 2, na katero vabijo prostovoljce, kolesarje in tudi ostale.

Preberi »

Organizatorjem Koroškega otroškega festivala uspelo pričarati nepozabno druženje

Poletno dogajanje na Ravnah na Koroškem so tudi letos popestrili Ravenski dnevi, v okviru katerih je bil načrtovan tudi Koroški otroški festival, ki pa so ga bili organizatorji zaradi slabega vremena primorani odpovedati. Da pa najmlajši le ne bi ostali popolnoma brez dogajanja, je Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem v teh dneh uspelo izpeljati eno od aktivnosti, ki so se je otroci zelo razveselili.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.