živila

Predvidoma od septembra spremljanje cen 15 osnovnih živil

Predvidoma septembra bo steklo spremljanje in primerjava maloprodajnih cen košarice 15 osnovnih živilskih skupin pri različnih trgovcih, je razvidno iz javnega naročila za izbiro izvajalca spremljanja cen. Gre za enega od ukrepov vlade za naslovitev draginje, namen je odvrniti trgovce od preveč izrazitih podražitev.

Preberi »

Priprava krofov bo za letošnji pust nekoliko dražja

V pustnem času ima na mizi osrednje mesto krof. Za pripravo potrebujemo pšenično moko, katere povprečna drobnoprodajna cena za kilogram je bila lani 0,74 evra. Prav tako potrebujemo jajca. Za deset kokošjih jajc je bilo lani v povprečju treba odšteti 2,02 evra ali 12,2 odstotka več kot leto prej. Liter jedilnega olja pa je bil lani petino dražji.

Preberi »

Ministrstvo opozarja na pomen higiene pri rokovanju s kupljeno hrano

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi v drugem valu epidemije covid-19 opozarja na pomembnost higiene pri rokovanju s prehranskimi proizvodi, ki jih kupujemo. Potrošnike pozivajo, naj vrečko, ki jo prinesejo v stanovanje, odložijo na tla in si pred nadaljnjim ravnanjem z izdelki najprej temeljito umijejo roke. Umivanje in razkuževanje je pomembno tudi potem.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.