ženske

Higienski vložki odslej manj obdavčeni

Higienski vložki, tamponi in nekateri drugi menstrualni higienski pripomočki so od danes manj obdavčeni. Veljati je namreč začela dopolnitev pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (DDV), po kateri se za te izdelke obračuna 9,5-odstotna stopnja DDV, in ne več 22-odstotna, so za STA pojasnili na finančni upravi.

Preberi »

Uporabniki VDC Ravne z rožicami razveseljujejo ženske

V delovni enoti VDC Ravne na Koroškem izvajajo projekt Mesec marec – mesec žensk, v okviru katerega že nekaj let po mestu mimoidoče razveseljujejo z rožicami, ki jih izdelajo sami. Razveselili so tudi dame iz Koroškega medgeneracijskega centra, knjižnice na Ravnah, ravenske občine in komunale.

Preberi »

Slovenija po indeksu enakosti spolov na 11. mestu med članicami EU

Evropski inštitut za enakost spolov je objavil najnovejše rezultate merjenja indeksa enakosti spolov, s poudarkom na zaposlovanju in delu v digitalnem svetu. Slovenija se v letu 2020 umešča na 11. mesto med vsemi državami članicami, kar je za 0,2 točke pod evropskim povprečjem (67,9), so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Slovenija je v letošnjem letu napredovala le na področju denarja. V primerjavi z lanskim letom so tako ženske kot moški prejeli višji povprečni neto dohodek, prav tako pa se je za 0,4 % zmanjšala stopnja tveganja revščine pri ženskah.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.