zdravniki

Ob svetovnem dnevu urgentne medicine pozivi k ureditvi razmer

Danes je svetovni dan urgentne medicine, ki letos poteka pod sloganom Vaša varnost, naša prioriteta. Ob pomanjkanju kadrov se vrstijo pozivi k ureditvi razmer. Zaposleni na po covidnem obdobju še bolj obremenjenih urgencah opozarjajo tudi na konflikte in verbalno nasilje ter paciente pozivajo k strpnosti.

Preberi »

Na 100 razpisanih mest za specializacijo družinske medicine le 27 prijav

Na aprilski razpis specializacij s področja medicine, ki se je iztekel prejšnji petek, se je na skupno 100 razpisnih mest družinske medicine prijavilo 27 kandidatov. Za stabilizacijo razmer na primarni ravni zdravstva bi se moralo na razpise več let zapored letno prijaviti vsaj 100 mladih zdravnikov, ob tem poudarja družinski zdravnik Rok Ravnikar.

Preberi »

Nepravilnosti odnesle predstojnika radiološkega oddelka celjske bolnišnice

Zaradi nepravilnosti v zvezi z delom radiologov prek podjemnih pogodb je direktor Splošne bolnišnice Celje Dragan Kovačić sprejel odločitev o razrešitvi Dušana Ačkuna z mesta predstojnika radiološkega oddelka v bolnišnici, so za STA pojasnili v bolnišnici. Odločitev je sprejel po potrditvi mandata za direktorja bolnišnice s strani vlade, so dodali.

Preberi »

Po napadu razburjenega bolnika v celjski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt

Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je danes na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Preberi »

V celjski bolnišnici razburjen bolnik v sredo poškodoval dva zaposlena

V Splošni bolnišnici (SB) Celje je razburjen bolnik v sredo dopoldne poškodoval dva zaposlena. Enemu je lažje poškodoval roko, drugemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos, nato pa je pobegnil. Na Policijski upravi Celje so za STA potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Preberi »