zdravniki

Pomanjkanje zdravnikov v NMP gre pripisati tudi nespametnim potezam Poklukarja

Nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar je kot eno od rešitev težav zagotavljanja zdravnikov v ambulantah nujne medicinske pomoči (NMP) predlagal vključevanje zdravnikov do 60. leta starosti. V zdravniškem sindikatu Fides menijo, da gre težave pripisati tudi nespametnim potezam Poklukarja, ki da je imel dovolj priložnosti za sistemske rešitve.

Preberi »

Vodstvo zdravniške zbornice na Koroškem o prizadevanjih za izboljšanje kadrovske slike (VIDEO in FOTO)

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović se je ob obisku Koroške seznanila s problematiko pomanjkanja zdravnikov v regiji. Vlogo zbornice pri prizadevanjih za izboljšanje razmer vidi v spodbujanju dobrih odnosov in dobrih mentorstev ter v skrbi za specializante, naloga državne politike pa je po njenem skrbno kadrovsko načrtovanje.

Preberi »

Zdravstvenih delavcev v Sloveniji vse več

V Sloveniji je bilo v zdravstvu konec leta 2019 zaposlenih skupaj nekaj več kot 31.000 zdravnikov, zobozdravnikov, farmacevtov, medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov. Zdravnikov je bilo 17 odstotkov več kot leta 2015, medicinskih sester 49 odstotkov več in zdravstvenih tehnikov štiri odstotke več, navaja državni statistični urad.

Preberi »

Sodišče prvo skupino obtoženih v zdravstvu spoznalo za krive

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je v sojenju zaradi korupcije v zdravstvu prvo skupino obtoženih spoznal za krive sprejemanja oz. dajanja nedovoljenih daril. Sodišče je zdravnikom in nekdanjemu komercialistu v podjetju Emporio Medical izreklo od 10 mesecev do treh let zaporne kazni, denarne kazni in odvzem premoženja. Sodba še ni pravnomočna.

Preberi »

Stroka vlado opozorila na zelo malo preostalih bolnišničnih rezerv

Vodje slovenskih bolnišnic so na posvetu na Brdu pri Kranju vlado opozorili, da je bolnišničnih rezerv za spopadanje s koronavirusno krizo malo. Prihaja čas drugih obolenj, so opozorili. Medtem vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin še vidi nekaj rezerv, po njegovem se je treba še bolje organizirati.

Preberi »

Čebašek-Travnikova: Primarni zdravniki premalo slišani

Zdravniki primarnega zdravstva in zobozdravniki so ob epidemiji novega koronavirusa obremenjeni ter pogosto premalo slišani, je na današnji novinarski konferenci poudarila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik. Dodala je, da primarno zdravstvo ni vključeno v sprejemanje ukrepov in da zbornica ni del svetovalne skupine.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.