zdravila

Novartis v četrtletju s skoraj polovico nižjim dobičkom

Švicarski farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, je v drugem četrtletju zabeležil 1,7 milijarde dolarjev (1,66 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 41 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Čisti prihodki so medtem nazadovali za odstotek na 12,8 milijarde dolarjev (12,53 milijarde evrov).

Preberi »

V Leku na Prevaljah proizvodnja antibiotikov predvidena še dobro leto dni

Še predvidoma dobro leto dni bodo v Lekovem obratu na Prevaljah, kjer trenutno dela več kot 340 delavcev, izdelovali antibiotike. Zaustavitev proizvodnje namreč načrtujejo konec prvega četrtletja 2022. Hkrati skladno s strategijo teče oblikovanje operativnega centra in nekaj sodelavcev s prevaljske lokacije je v centru že našlo novo zaposlitev.

Preberi »

Salus v letu 2021 načrtuje rast prodaje

Skupina Salus za leto 2021 načrtuje čiste prihodke od prodaje v višini približno 415 milijonov evrov. To je skoraj petino več od konec lanskega leta zastavljenih načrtov za letos, ki pa jih bo veletrgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki zagotovo presegel.

Preberi »

Sandoz vlaga v tovarno antibiotikov na Tirolskem

Nemška skupina Sandoz, ki je v lasti švicarskega Novartisa, pod njenim okriljem pa je tudi Lek, je napovedala skupno naložbo z avstrijsko vlado v tovarno v Kundlu na Tirolskem. Skupno 150 milijonov evrov bodo namenili novim tehnologijam za razvoj in proizvodnjo aktivnih učinkovin za penicilinska zdravila.

Preberi »

Novartis v prvem polletju z dobičkom

Švicarski farmacevtski velikan Novartis je v prvem letošnjem polletju ustvaril štiri milijarde dolarjev (3,5 milijarde evrov) čistega dobička, kar brez upoštevanja gibanja valutnih tečajev pomeni devetodstotno rast. Prihodki od prodaje so se, ob globalni pandemiji covida-19, povečali za šest odstotkov na 23,6 milijarde dolarjev.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.