žarišče

Večja žarišča podlubnikov letos odkrivajo na Koroškem

Pojavnost podlubnikov v slovenskih gozdovih se po preteklih večjih izbruhih v zadnjih dveh letih umirja. Večja žarišča letos odkrivajo na Koroškem, bi se pa tudi zaradi vremenskega dogajanja do konca leta lahko povečal posek zaradi podlubnikov. Medtem gozdarji opozarjajo na vse večje pritiske na gozdni prostor in na pomen negovalnih del.

Preberi »
KORONAVIRUS

V Hrastniku število okuženih še naraslo, župan prosi za pomoč

V Hrastniku, kjer že nekaj dni nastaja eno od žarišč okužbe z novim koronavirusom, se število pozitivnih na testiranjih tudi danes povečuje. Kot so predstavniki občine, doma starejših in zdravstvenega doma sporočili na popoldanski novinarski konferenci, trenutno pri njih beležijo že 19 aktivnih okužb, od tega sedem v domu starejših.

Preberi »

Na NIJZ zabeležili dve večji žarišči, in sicer na Štajerskem in Koroškem

Trend okužb s covidom-19 v Sloveniji po navedbah Eve Grilc z NIJZ narašča, v sredo so ob 1198 testiranjih potrdili 21 novih okužb. Zabeležili so dve večji žarišči, in sicer na Štajerskem in Koroškem. Prvi je povezan z uvoženimi primeri iz Srbije, drugi pa iz BiH. “Ljudem priporočamo, naj se čim bolj držijo ukrepov,” je dejala v izjavi za javnost.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.