vročinski val

Prihaja vročinski val: Temperature se bodo dvignile nad 35 stopinj

Vikend je minil v znamenju poletno vročega vremena. Sobota je ponekod še postregla z nekaj lokalnimi nevihtami, ki večje škode niso povzročile, nedelja pa je bila sončna in povsem suha. Teden, ki je pred nami, bo še bolj vroč, napovedujejo na Neurje.si. Temperature bodo predvidoma najvišje v ponedeljek, ko se bo ponekod ogrelo do 37 °C, a vročina tudi v nadaljevanju tedna ne bo kaj dosti popuščala.

Preberi »

Vročinski val se bo nadaljeval. Na Koroškem danes možne nevihte z močnejšimi nalivi in manjšo točo

V prihodnjih dneh vročina ne bo popuščala. Temperature se bodo marsikje približale 35 °C, lokalno pa bodo na vzhodu Slovenije to mejo tudi presegle. Ob tem bodo v prihodnjih dneh tudi noči toplejše. Predvsem na območjih večjih mestih bodo najnižje jutranje temperature marsikje ostale nad 20 °C. Vročinske nevihte bodo možne, a bodo vsaj do srede zelo redke.

Preberi »

Pravilno poskrbite za vaše živali v teh vročih dneh

V poletnih dneh so tako domače kot rejne živali v veliki nevarnosti, saj jim preti huda vročina, ki lahko močno vpliva na njihovo zdravje. Preberite, kako primerno poskrbite za hišne ljubljenčke in druge živali, na kakšen način jim pomagate v primeru vročinskega udara in kaj je treba v teh vročih dneh upoštevati pri prevozu živali.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.