vlak

Po koroški železniški progi spet kolesarski vlak

V želji spodbujati trajnostno mobilnost in razvoj turizma bo po koroški železniški progi od Maribora mimo Prevalj do Pliberka v Avstriji tudi letos vozil t.i. kolesarski vlak, ki poleg potnikov prevaža tudi kolesa. Prvič letos bo po koroški progi zapeljal ta konec tedna.

Preberi »

Načrtovana fazna vlaganja v železniško progo Maribor-Prevalje

Direkcija za infrastrukturo v prihodnjih letih načrtuje nadgradnjo regionalne železniške proge Maribor-Prevalje, imenovane tudi koroška proga. Na tej progi zadnja leta med drugim opažajo večje povpraševanje po vlakih, ki omogočajo tudi prevoz koles. Rast povpraševanja je posledica vzpostavljanja Dravske kolesarske poti.

Preberi »

Pri Tivoliju vlak trčil v 63-letnika

Pri železniškem postajališču Ljubljana Tivoli je v sredo zjutraj vlak trčil v 63-letnika. Moški je prečkal železniško progo izven prehoda, ko je pripeljal vlak. Strojevodja je zaviral, ampak je na ozkem delu proge pešca vseeno oplazil. 63-letnik se je huje poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Preberi »

110 let Kulturnega društva Drava: Nostalgična vožnja s kulturnimi točkami, ustavili se bodo tudi v Libeličah (FOTO)

Z nostalgično vožnjo z vlakcem po vsej občini Suha in čez mejo v Libeliče bo Katoliško prosvetno društvo Drava to soboto obhajalo svojo 110. obletnico obstoja. Prireditev bo potekala v okviru CarinthiJA2020 ter 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije. Nostalgični vlakec vabi na vstop pri šestih kulturnih točkah v občini, kjer bodo poleg kratkih kulturni sporedov na voljo tudi kulinarične dobrote regije.

Preberi »

S kolesi po Koroški in širše tudi letos ob podpori vlaka in avtobusa

V podporo vse bolj priljubljenemu kolesarjenju so pristojni tudi letos uredili javne prevoze za kolesarje po Koroški in širše. Med Velenjem in Labotom ob koncih tedna vozi Štrekna bus, po koroški železniški progi pa vlak, ki v preurejenih vagonih sprejema tudi kolesa. Letos vozi ob sobotah in v nedeljo, 15. avgusta, a do Pliberka samo še danes.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.