vlak

Vlak do smrti povozil kolesarko

V Kamniku je danes zgodaj popoldne vlak na železniškem prehodu zbil 66-letno kolesarko. Ta je zapeljala mimo spuščene zapornice pred prehodom ceste čez železniško progo v trenutku, ko je pripeljal potniški vlak. Kljub nudenju pomoči je umrla na kraju dogodka.

Preberi »

V trčenju z vlakom v bližini Ljubljane umrl kolesar

V trčenju z vlakom nekaj pred 15. uro je danes na železniški progi med Dolgim mostom in Brezovico umrl 23-letni kolesar, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Kolesar je iz smeri Tržaške ceste po ulici Gmajnice pripeljal do varovanega nivojskega prehoda čez železniško progo in to prečkal kljub spuščenim zapornicam in opozorilni signalom.

Preberi »

Voznica zapeljala na tire, nato vanjo trčil vlak

V Ljubljani se je danes nekaj pred 20. uro zgodila prometna nesreča na cestno železniškem prehodu na Zaloški cesti. Po prvih ugotovitvah policije je voznica osebnega avtomobila zapeljala na tire, nato pa je vanjo trčil vlak. Voznica je pri tem utrpela telesne poškodbe in so jo odpeljali v klinični center.

Preberi »

Na železniški postaji Preserje iztiril vagon, nastala večja škoda

Na železniški postaji Preserje je v nedeljo okoli 23. ure prišlo do iztirjenja zadnjega vagona tovornega vlaka, ko je ta prehajal z enega tira na drugega. Vagon je poškodoval železniško infrastrukturo. V dogodku ni prišlo do drugega ogrožanja in v njem ni bila poškodovana nobena oseba, nastala pa je večja škoda, so danes sporočili s policije.

Preberi »