ura

Urine kazalce bomo premaknili za eno uro nazaj

V noči na nedeljo bomo spali eno uro dlje. Ob 3. uri zjutraj bomo namreč urine kazalce premaknili eno uro nazaj. Premik na zimski čas bo prinesel uro več spanja. Evropski parlament je pred tremi leti in pol sicer sprejel stališče o odpravi premikanja ure že v lanskem letu, odločitev za zimski ali poletni čas pa je prepuščena članicam.

Preberi »

To nedeljo bomo tudi v Sloveniji znova prešli na zimski čas

Štiri leta po predlogu Evropske komisije, po katerem bi v EU odpravili premikanje ure dvakrat na leto, članice pa bi se odločile, kateri čas želijo uveljaviti, bomo to nedeljo tudi v Sloveniji znova prešli na zimski čas. Kot kaže, pa bomo uro premikali vsaj še naslednjih nekaj let.

Preberi »

S premikom urinih kazalcev na poletni čas bomo spali uro manj

Urine kazalce bomo v nedeljo ob 2. uri prestavili na 3. uro in tako prešli na poletni čas, premik ur pa nas bo prikrajšal za uro spanja. Na zimski čas se bomo znova vrnili zadnjo nedeljo v oktobru. Po odločitvi EU, da naj bi uro nehali premikati, je po lanski odločitvi Evropske komisije znano, da jo bomo prestavljali še vsaj do leta 2026.

Preberi »

V noči na nedeljo bomo spali uro dlje

Urine kazalce bomo v nedeljo ob 3. uri premaknili za eno uro nazaj. Premik na zimski čas bo prinesel uro več spanja. Evropski parlament je pred dvema letoma in pol sicer sprejel stališče o odpravi premikanja ure v letošnjem letu, odločitev za zimski ali poletni čas pa je prepuščena članicam, a je vprašanje ostalo v senci epidemije covida-19.

Preberi »

Urine kazalce bomo v noči na nedeljo premaknili za uro naprej

Dve leti po sprejetju stališča EP o odpravi premikanja ure v letošnjem letu, odločitev za zimski ali poletni čas pa je prepuščena članicam, bomo v noči na nedeljo spet premaknili uro na poletni čas. Kaj bo oktobra, ko bi se morali vrniti na zimski čas, še ni dokončno znano, saj je tako kot številna druga tudi to vprašanje ostalo v senci epidemije.

Preberi »