turistična kmetija

Turistični razgledi na Slovenijo: Srce ima več izgledov, Slovenske gorice II. del, Pesnica za srčne in družinske postanke

Če Kungota vabi z odliko novodobnega gurmanstva, vinarstva in stavbne arhitekture, potem je Pesnica najprej zeleno gnezdo turizma po domače! Njihovo srce je rdeče! Ne skriva se v cestnih okljukah in razglednih podestih z vstopnino, temveč zasije v obraz slehernega obiskovalca, ki potrka na vrata njihovih kmetij in kmečkih turizmov.

Preberi »

Turistični razgledi na Slovenijo: Srce ima več izgledov, Slovenske gorice I. del. Lahko je rdeče in ljubeče, lahko pa je tudi zeleno, polno ljubezni

Tam nekje so Slovenske gorice! Vsi vemo, da so to tisti prijazni griči, doline in razgledni vrhovi, ki med rekama Dravo in Muro robijo del državne meje z Avstrijo. Kje točno so? Obiskali smo njihov zahodni del in najprej v občini Kungota, potem pa še v sosednji občini Pesnica prepoznavali osupljivo turistično destinacijo, kot nalašč za poletna in jesenska potepanja ter užitek. Še toliko bolj za tiste, ki cenijo pravo domačo hrano in se znajo razveseliti dobrega vina. Tod je sonce radodarno in hribi ponižno naklonjeni njegovemu ljubkovanju. Zagotovo so tudi zato ljudje tukaj sončni; prijazni, odprti, topli in srčni! Vina, največkrat bela, pa žlahtna in vdana dobri hrani.

Preberi »

Breda Gnamuš Dušak s koroške Turistične kmetije Ravnjak: Kmetijsko ministrstvo je pozabilo na nas

Za turistične kmetije z nastanitvami je bilo lansko leto, kot pravijo, zelo naporno. Del leta so bile zaprte, v času, ko so lahko sprejemale goste, so imele nadpovprečno povpraševanje in večinoma polno zasedenost. Slabši je bil obisk kmetij brez nastanitev. Pred novo sezono opozarjajo na negotove razmere, občutek imajo, da je država nanje pozabila.

Preberi »

Hržičeva: “Ni težava speči dobrega kruha ali pridelati kakovostnih pridelkov, večja težava so evidence”

Razmeroma majhne slovenske kmetije, ki s cenami osnovnih pridelkov ne zmorejo konkurirati velikim v Evropi in svetu, se pogosto odločajo za dopolnilne dejavnosti, s čimer povečujejo dodano vrednost različnih predelanih izdelkov. Pri tem se marsikdaj srečujejo s pretirano birokracijo, česar se zavedajo tudi na kmetijskem ministrstvu.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.